Nieuws

De Visser: 'Die twee dertigers waren de belangrijkste spelers van dit WK'

De Visser: 'Die twee dertigers waren de belangrijkste spelers van dit WK'

18-12-2022 13:09

Piet de Visser is van mening dat dit WK routiniers Lionel Messi en Luka Modric de meeste indruk hebben gemaakt. De 37-jarige Kroaat pakte brons in Qatar, terwijl de 35-jarige Argentijn nog in the running is om zijn eerste WK-titel te pakken.

De meesterscout van Chelsea FC zag tijdens het WK in Qatar een aantal talenten opstaan. "Ik heb dit WK een lijst gemaakt met een stuk of twintig namen van talentvolle spelers, uit zowel grote als kleine voetballanden die we het volgende WK ongetwijfeld gaan zien. Voetballers met grote potentie voor de toekomst. Daar heb ik van genoten, al noem ik in mijn hoedanigheid van internationaal scout geen namen", stelt De Visser in gesprek met de NOS

"Daarnaast is een aantal tieners opgestaan dat zowel bij hun club als op het WK is doorgebroken. Aurélien Tchouaméni. Jamal Musiala. Pedri. Gavi. Stuk voor stuk weergaloze voetballers", vervolgt De Visser. "Maar de beste spelers van dit WK, dat waren voor mij toch de dertigers Luka Modric en Lionel Messi. Die lieten aan de bal echt iets extra's zien. Messi is vooral als momentenvoetballer weergaloos en van ongekende waarde. Voorbeelden van spelers die liefde en passie voor het voetbal uitstralen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!