Exclusive

PSG-reünie voor Messi en Mbappé in aanvallend ingesteld Frans-Argentijns elftal

PSG-reünie voor Messi en Mbappé in aanvallend ingesteld Frans-Argentijns elftal

18-12-2022 12:00

Zondag staat de allesbeslissende wedstrijd van het WK op de rol: de finale tussen Argentinië en Frankrijk. Wordt het Lionel Messi die zijn interlandcarrière afsluit met de felbegeerde beker, of is het Kylian Mbappé die hem voor de tweede keer mag gaan liften? VoetbalNieuws laat je in VN's Teamcombo zien wat voor sterrenelftal er ontstaat wanneer je de landen samen zou voegen.

Doelman: Emiliano Martínez
Op hok is er plaats voor Emiliano Martínez. De Argentijnse doelman heeft zich tijdens dit WK een aantal keer goed kunnen onderscheiden, onder andere in de strafschoppenserie tegen het Nederlands elftal. De doelman van Aston Villa hield tijdens dat moment de Argentijnse droom in leven, waardoor de WK-winst nog altijd voor het grijpen ligt. Ook Hugo Lloris verdient een eervolle vermelding. De Franse goalie speelde tegen Engeland zijn 143e interland, waardoor hij nu Frans recordinternational is.

Rechtercentrale verdediger: Raphael Varane
Als de meest rechtse verdediger is er plaats voor Raphael Varane. De 29-jarige stopper speelt net als vier jaar geleden een meer dan solide WK en is met zijn aanwezigheid belangrijk voor het elftal van Didier Deschamps. Het is nog niet helemaal zeker of Varane mee kan spelen tegen Argentinië aangezien hij één van de spelers is die getroffen is door de griepgolf die in de Franse selectie heerst.

Centrale verdediger: Nicolás Otamendi
De meest centrale man in de defensie van VN is Nicolás Otamendi. De Argentijn is bezig aan zijn tweede jeugd en manifesteert zich tot een belangrijke Argentijnse pion. Met de verdediger van Benfica in de gelederen heeft elke spits een vervelende avond. Otamendi staat naast zijn goede verdedigende kwaliteiten namelijk ook bekend om zijn gemene trekjes, zoals de elleboogstoot die hij aan Raphinha gaf tijdens de laatste ontmoeting tussen Argentinië en Brazilië.

Linkercentrale verdediger: Dayot Upamecano
Links in het centrum speelt Dayot Upamecano. Samen met de Kroaat Joško Gvardiol behoort hij tot de beste verdedigers van het toernooi. De verdediger van Bayern München miste de halve finale tegen Marokko nog wegens ziekte, maar is van groot belang voor Les Bleus. Upamecano legt bizarre verdedigende statistieken op de mat en draagt ook aanvallend zijn steentje bij. Met een passnauwkeurigheid van 91% is de Fransman belangrijk ik de opbouw.

Rechtercentrale middenvelder: Aurélien Tchouaméni
Aurélien Tchouaméni kreeg samen met Adrien Rabiot de belangrijke opdracht om de geblesseerde N’Golo Kanté en Paul Pogba te vervangen, wat hij deed met verve. De 22-jarige spelverdeler heeft zich net als Frankrijk haast geruisloos door het toernooi geloodst. Het talent van Real Madrid eist zowat elke bal op en is de ultieme verbindingsspeler voor het elftal.  

Linkercentrale middenvelder: Enzo Fernández
Met Enzo Fernández voegen we een tweede Argentijn van Benfica toe aan het team. Het verhaal van de 21-jarige middenvelder is bekend. Hij begon de eerste twee wedstrijden van het toernooi nog op de bank, maar bleek al snel belangrijk voor Lionel Scaloni. Fernández beschikt over alle eigenschappen die een moderne middenvelder moet hebben en is dan ook zeker van een plek bij de eerste Frans-Argentijnse elf.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Aanvallende middenvelder: Antoine Griezmann
Griezmann is misschien wel de beste 'nummer tien' van het toernooi. De Fransman weet als geen ander hoe je tussen de linies moet spelen en weet de meest aanvallende linie met piekfijne passes op zijn wenken te bedienen. Na zijn assists tegen Engeland mag Griezmann zich de speler noemen die de meeste assists in het Franse elftal achter zijn naam heeft.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Rechtsbuiten: Lionel Messi
Aan de rechterkant van het veld vinden we natuurlijk Lionel Messi. De Argentijnse ster heeft al veel belangrijke wedstrijden in zijn leven gespeeld, maar de WK-finale tegen Frankrijk zal hij ongetwijfeld als het belangrijkste moment uit zijn carrière zien. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft zijn land eigenhandig naar de eindstrijd geloosd en wil deze dan ook koste wat kost winnen. Een fijne bijkomstigheid is dat Messi in een bloedvorm steekt. Volgens meerdere teamgenoten is hij momenteel zowel fysiek als mentaal op zijn top.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Linksbuiten: Kylian Mbappé
Op links staat de gedoodverfde opvolger van Messi: Kylian Mbappé. Wanneer de Fransman zijn innerlijke gaspedaal drukt, is hij met momenten niet meer te houden. Vooral aan het begin van het toernooi leek er geen houden aan bij Mbappé, maar in de kwart- en halve finale kreeg hij te maken met dubbele dekking. Toch wurmde hij zich er tegen Marokko bij één moment weer doorheen, waardoor de net ingevallen Randal Kolo Muani kon scoren. Eén ding is zeker: alle ogen zijn altijd op de speler van Paris Saint-Germain gericht.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Rechterspits: Julian Álvarez
Rechts in de spits maakt Julian Álvarez zijn opwachting. Net als Fernández begon hij het toernooi nog vanaf de bank, maar speelde hij zich vanaf de laatste groepswedstrijd in de basis. De spits verving Lautaro Martínez geruisloos en wist tot nu toe al vier keer tot scoren te komen, waardoor zelfs nog altijd kans maakt op de topscorerstitel van het WK. Álvarez mag dan ook niet ontbreken in het elftal.

Linkerspits: Olivier Giroud
Álvarez krijgt in de punt van de aanval gezelschap van Olivier Giroud. De Franse spits beleeft een bijzonder toernooi. Vooraf dacht vrijwel iedereen dat hij het zou moeten doen met een plek op de bank, maar door het wegvallen van Karim Benzema moest hij er toch ineens staan. Dat deed Giroud ook. Net als zijn Argentijnse partner wist de Fransman al vier keer tot scoren te komen, waarmee hij net als collega’s Lloris en Griezmann een record vestigde: all-time topscorer van Les Bleus.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Bondscoach: Didier Deschamps
Met Deschamps en Scaloni staan er twee bondscoaches tegenover elkaar die weten hoe het is om een internationale prijs in de wacht te slepen. De Argentijn won in 2021 de Copa América, terwijl de Fransman er in 2018 al eens met de wereldbeker vandoor ging. Deschamps weet dan ook als geen ander hoe het is om de prestigieuze beker te veroveren, waardoor hij de leiding krijgt over het sterrenelftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!