Nieuws

Bevestiging: Southgate blijft aan als bondscoach van Engeland tot EK van 2024

Bevestiging: Southgate blijft aan als bondscoach van Engeland tot EK van 2024

18-12-2022 11:35 Laatste update: 11:37

Gareth Southgate blijft aan als bondscoach van Engeland. De Engelsman ziet genoeg perspectief bij The Three Lions en is in ieder geval tot en met het EK van 2024 actief als trainer van de nationale ploeg.

De Engelse voetbalbond FA maakt zondagochtend bekend dat Southgate doorgaat als bondscoach. Het was maar de vraag of Southgate na het verliezen van de kwartfinale door zou gaan bij de nationale ploeg van Engeland. In Engeland zelf kon de manager op kritiek rekenen door Phil Foden weinig speeltijd te geven tijdens het WK. 

Southgate stapte in 2016 in als bondscoach van Engeland en behaalde op het afgelopen EK een finaleplaats. Daar werd echter verloren van Italië na strafschoppen. Southgate was tussen 2006 en 2009 manager van Middlesbrough. De 52-jarige Engelsman stapte in 2011 in bij de nationale ploeg van Engeland als coördinator van de jeugdopleiding.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!