Nieuws

'Meer dan een vierde plaats, ze hebben een fundament gelegd voor de toekomst'

'Meer dan een vierde plaats, ze hebben een fundament gelegd voor de toekomst'

17-12-2022 19:06 Laatste update: 19:25

Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz zijn trots op het Marokkaanse elftal. Volgens de analisten van de NOS hebben de Leeuwen van de Atlas een topprestatie geleverd.

"Ze hebben Marokko en heel Afrika op de kaart gezet", vertelt Afellay na de wedstrijd aan tafel bij de NOS. "De Marokkanen hebben mensen hoop gegeven, dat er ook voor jonge talenten in Afrika kansen zijn om zichzelf aan de wereld te laten zien. Grote complimenten voor hoe ze de grote landen tegenstand hebben geboden. Eigenlijk verloren ze onterecht van Frankrijk. Ik druk me nog zachtjes uit, maar ze mogen heel trots zijn."

Boulahrouz deelt de mening van collega-analist Afellay. "Dit is meer dan een vierde plaats op een WK. Ze hebben een fundament gelegd voor de toekomst. De Marokkaanse jongeren die nu in Europa spelen en in een twist zaten met hun dubbele nationaliteit, kiezen nu eerder voor Marokko. Ze weten dat ze een blijvende rol van betekenis kunnen gaan spelen op grote toernooien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!