Nieuws

'Hakimi heetgebakerd: Marokkaanse sterspeler haalt verhaal bij Infantino'

'Hakimi heetgebakerd: Marokkaanse sterspeler haalt verhaal bij Infantino'

17-12-2022 18:46 Laatste update: 19:26

Achraf Hakimi wist zijn emoties na afloop van de verloren troostfinale tegen Kroatië niet onder controle te houden. De Marokkaanse verdediger ging na afloop van de wedstrijd verhaal halen bij FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

Dat meldt de NOS. Hakimi uitte in de slotfase van het duel om de derde plaats al zijn onvrede over scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim. Hij claimde een vrije trap, maar de leidsman liet doorspelen. Na het laatste fluitsignaal bestormden een aantal Marokkaanse spelers de Qatarese scheidsrechter. Bondscoach Walid Regragui trok een gefrustreerde Hakimi weg, zodat het niet uit de hand zou lopen.

De gefrustreerde speler van Paris Saint-Germain liep vervolgens richting de catacomben waar hij Infantino tegen het lijf liep. Volgens de NOS liep Hakimi op een intimiderende manier op de FIFA-voorzitter af om vervolgens een paar centimeter voor de Zwitser te keer te gaan. De Nederlandse omroep heeft het moment niet vastgelegd, omdat het niet beschikte over deze rechten.

Marokko verloor zaterdagmiddag met 2-1 van Kroatië, waardoor Hakim Ziyech en consorten het WK in Qatar verlaten als nummer vier van de wereld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!