Nieuws

'Weet dat veel mensen op deze wereld een kroning van Messi zouden willen zien'

'Weet dat veel mensen op deze wereld een kroning van Messi zouden willen zien'

17-12-2022 13:13

Hugo Lloris en Didier Deschamps kijken uit naar de WK-finale tegen Argentinië. De aanvoerder en bondscoach van de nationale ploeg van Frankrijk voelen dat bijna heel de wereld Lionel Messi de wereldtitel gunt, maar daar gaan de Fransen niet in mee.

Voor Messi is zondag de laatste kans om Argentinië de wereldtitel te bezorgen. "We weten allemaal wat Leo betekent in de geschiedenis van onze sport, maar daar zijn wij niet te veel mee bezig. Bovendien denk ik dat het vooral een wedstrijd zal zijn tussen Frankrijk en Argentinië, en niet wij tegen Messi", aldus Lloris zaterdag op een persconferentie, opgetekend door Voetbal International.

Didier Deschamps verwacht dat Frankrijk zondag minder support zal hebben dan tegenstander Argentinië. "Ik weet dat veel mensen op deze wereld, en misschien ook sommige Fransen wel, een kroning van Messi zouden willen zien", zegt de Franse bondscoach. "Morgen, in het stadion, zullen er ook meer Argentijnse dan Franse supporters zijn. De Argentijnen zorgen voor een feestelijke sfeer, het is alleen maar goed dat er zo'n sfeer zal zijn voor zo'n grote wedstrijd."

Het treffen tussen Frankrijk en Argentinië begint zondag om 16.00 uur in het Lusail Stadium.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s