Breaking news

'Here we go: gewenste transferdoelwit Nkunku vertrekt komende zomer naar Chelsea'

'Here we go: gewenste transferdoelwit Nkunku vertrekt komende zomer naar Chelsea'

17-12-2022 12:16 Laatste update: 12:28

Christopher Nkunku vertrekt na dit seizoen naar Chelsea, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Naar verluidt zijn alle documenten getekend, waardoor niets de overstap meer in de weg kan staan.

Chelsea heeft volgens Romano zijn gewenste transferdoelwit eindelijk binnen. RB Leipzig en de Engelse grootmacht hebben een akkoord bereikt over de transfer van de 25-jarige Fransman. De veelzijdige aanvaller heeft naar verluidt ook een persoonlijk akkoord bereikt, waardoor hij vanaf juli 2023 officieel speler van Chelsea zal zijn.

Nkunku maakte een geweldige eerste seizoenshelft door, de cijfers liegen niet. Zo produceerde de Fransman al twaalf treffers voor Leipzig in vijftien wedstrijden. De topscorer van de Bundesliga kampt momenteel wel met een knieblessure. Nkunku liep tijdens de laatste training van de Franse nationale ploeg voor het WK in Qatar geblesseerd na een duel met Eduardo Camavinga. Na onderzoek bleek dat de Franse doelpuntenmachine voorlopig niet in actie zal komen.

Nkunku doorliep de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain alvorens hij in de zomer van 2019 voor een bedrag van dertien miljoen euro de overstap naar RB Leipzig maakte.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!