Exclusive

VN Teamcombo: Modrić aanvoerder van Kroatisch-Marokkaanse sterrenploeg

VN Teamcombo: Modrić aanvoerder van Kroatisch-Marokkaanse sterrenploeg

17-12-2022 12:00 Laatste update: 12:03

Zaterdag staat de op één na laatste wedstrijd van het WK in Qatar op het programma. Helaas voor Kroatië en Marokko is het niet de finale, maar het duel om de derde plek blijft toch een eervolle. VoetbalNieuws laat je in VN's Teamcombo zien wat voor sterrenelftal er ontstaat wanneer je de landen samen zou voegen.

Doelman: Dominik Livaković
De keuze tussen Dominik Livaković en Yassine Bounou is een erg lastige. Beide doelmannen vertolkten hoofdrollen tijdens belangrijke momenten voor hun land. Zo waren beide goalies belangrijk in strafschoppenseries en maakten ze allebei wereldreddingen na pogingen van wereldsterren als Neymar en João Félix. Toch gaat de keuze naar de Kroaat, aangezien hij zijn land tot twee keer toe van een uitschakeling wist te behoeden na een strafschoppenserie. Wat vast staat is dat Zowel Livaković als Bounou een mooie transfer kunnen gaan maken. In de media circuleren prijskaartjes van respectievelijk vijftien en dertig miljoen euro.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Rechtsback: Achraf Hakimi
Op rechtsback vinden we Achraf Hakimi terug. De Marokkaan heeft zich in elke wedstrijd goed staande gehouden en wist zelfs zijn Paris Saint-Germain-collega Kylian Mbappé van scoren te houden. Ook Josip Juranović werkt een verdienstelijk WK af, maar delft toch het onderspit tegen de belangrijke schakel in het elftal van Walid Regragui.

Rechtercentrale verdediger: Romain Saïss
Roman Saïss staat misschien wel het meest symbool voor de onverzettelijkheid die Marokko dit WK heeft laten zien. De verdediger van de Leeuwen van de Atlas liep in de wedstrijd tegen Spanje een hamstringblessure op, maar toonde zich een echte aanvoerder door zich niet te laten wisselen. Echter sukkelde de blessure van Saïss maar door, waardoor hij zich in de halve finale tegen Frankrijk toch echt moest laten aflossen. Toch verdient de Marokkaan een plek in het elftal van VN.

Linkercentrale verdediger: Joško Gvardiol
Links in het centrum is plaats voor Joško Gvardiol. De twintigjarige Kroaat heeft zich geprofileerd tot misschien wel de beste verdediger van het toernooi en wacht ongetwijfeld een miljoenentransfer naar de Europese top. Masker of niet, de speler van RB Leipzig stond zowat elke wedstrijd zijn mannetje. Op één moment na dan, tegen Argentinië. Bij de 3-0 van de Zuid-Amerikanen werd de Kroaat toch enigszins te kakken gezet door Lionel Messi, die een wonderschone assist afleverde. Misschien zegt het moment wel meer over Messi dan over Gvardiol en daarom is er toch plaats voor hem in het elftal.

Linksback: Noussair Mazraoui
De centrale verdedigers worden geflankeerd door Marokkanen, waar Noussair Mazraoui er een van is. De voormalig Ajacied speelt een redelijk geruisloos WK, wat ergens toch een goed teken is voor een verdediger. Dat geldt ook voor Kroatisch-collega Borna Sosa, maar de statistieken van de verdediger van Bayern München zijn licht in zijn voordeel.

Rechtercentrale middenvelder: Luka Modrić
De naam van Luka Modrić mag niet ontbreken in het sterren-ensemble. De ervaren Kroaat speelt zaterdag zijn laatste WK-wedstrijd, maar kondigde onlangs aan dat hij nog altijd mikt op het EK in 2024. De spelverdeler van Real Madrid verliet tegen Argentinië al onder luid applaus het veld, waar supporters van beide landen een staande ovatie voor hem in petto hadden. Dirigent Modrić wordt dan ook gelijk gebombardeerd tot aanvoerder van het elftal.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Linkercentrale middenvelder: Sofyan Amrabat
Frankrijk-president Emmanuel Macron nam de moeite om Sofyan Amrabat ten overstaan van de gehele Marokkaanse selectie de beste speler van het WK te noemen, en hij is niet de enige die er zo over denkt. Samen met Saïss staat de motor van ACF Fiorentina bekend om zijn strijdlust, die ook tegen de Fransen weer boven kwam drijven. Het moment in de eerste helft waarbij Mbappé iedere Marokkaan eruit sprintte, maar Amrabat hem met al zijn krachten toch achterhaalde, is tekenend voor de wijze waarop Marokko dit WK voor de dag kwam. De defensieve middenvelder zal ook ongetwijfeld een mooie transfer gaan maken. Liverpool wordt genoemd als één van de zeer geïnteresseerde clubs.

Rechter aanvallende middenvelder: Hakim Ziyech
Voor de creativiteit in dit elftal moet je bij Hakim Ziyech zijn. De aanvallende middenvelder van Marokko heeft meermaals mooie dingen laten zien tijdens dit WK en combineerde er een aantal keer op los aan de rechterkant van het veld. Ook verdedigend draagt Ziyech zijn steentje bij, wat hem een zeer complete speler maakt die goed in het elftal past.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Centraal aanvallende middenvelder: Azzedine Ounahi
Anderhalf jaar geleden speelde hij nog op het derde niveau van Frankrijk, wat Azzedine Ounahi misschien wel de grootste openbaring van het toernooi maakt. De middenvelder die in clubverband uitkomt bij de Franse laagvlieger Angers SCO, verbaast zowat alle analisten en bondscoaches van de landen die hem op hun pad troffen. Met zijn fijne techniek maakt hij het leven van zowat elke middenvelder van de tegenstander zuur. De marktwaarde van de 22-jarige middenvelder gaat momenteel door het dak en FC Barcelona zou vooraan staan in de rij om hem op te pikken.

Linker aanvallende middenvelder: Ivan Perišić
De keuze tussen Ivan Perišić en Sofiane Boufal was een moeilijke, maar de Kroaat is met zijn ervaring toch een belangrijke kracht. De speler van Tottenham Hotspur kan zowat op elke positie aan de linkerkant uit de voeten en is vrijwel altijd een dreigende kracht. Daarnaast draagt Perišić net als Ziyech aan de andere kant ook verdedigend zijn steentje bij, waardoor hij zijn plek in het elftal dubbel en dwars verdient.

Spits: Youssef En-Nesyri
In de punt van de aanval zien we Youssef En-Nesyri terug. De lange spits is twee keer trefzeker geweest tijdens dit WK, waaronder zijn belangrijke kopbal tegen Portugal. De speler van Sevilla torende boven alles en iedereen uit om vervolgens raak te knikken. En-Nesyri is net wat belangrijker voor Marokko geweest dan dat Andrej Kramaric dat is voor Kroatië, waardoor hij de voorkeur krijgt boven de Kroaat.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Bondscoach: Walid Regragui
Waar Zlatko Dalić toch ook weer een wereldprestatie heeft geleverd, is die van Walid Regragui toch ook ongekend. Onder het bewind van de Marokkaanse bondscoach bereikten de Leeuwen van de Atlas voor het eerst in de geschiedenis de halve finale van een WK namens het Afrikaanse continent. Met een beetje geluk had daar zelfs nog meer ingezeten tegen Frankrijk, maar helaas voor de Marokkanen was het geluk niet aan hun zijde. Mocht Regragui de bronzen plak halen, dan geeft dat toch wel extra glans aan het toernooi.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!