Nieuws

Koeman gunt Messi WK-titel: 'Ongelofelijk hoeveel druk er op zijn schouders ligt'

Koeman gunt Messi WK-titel: 'Ongelofelijk hoeveel druk er op zijn schouders ligt'

16-12-2022 20:19 Laatste update: 20:37
1

Als het aan Ronald Koeman ligt, neemt Lionel Messi komende zondag de wereldbeker in ontvangst. De Nederlander werkte bij FC Barcelona samen met de Argentijn en stelt dat het ongelofelijk is hoeveel druk er op de schouders van de aanvaller ligt.

Koeman vertelt in De Telegraaf dat Messi het in zijn tijd bij Barcelona lastig had met de gang van zaken. "Hij was boos over wat er bij de club gebeurde en hoe alles was gelopen. Hij wilde weg. Maar dat stond los van mij. Naar mij toe heeft hij altijd respect getoond en ik had in dat seizoen goed contact met hem, ook één op één." Koeman verwacht dat Messi komende zondag eigenlijk meer te verliezen, dan te winnen heeft. "De druk die er op zijn schouders rust, is eigenlijk ongekend. Hij wordt gezien als de man die Argentinië wereldkampioen móet maken. Gebeurt het niet, dan krijgt hij ook kritiek. Dat is eigenlijk niet reëel."

Koeman is niet verbaasd over de fitheid van Messi. Volgens de aankomend bondscoach van Oranje weet Messi precies tot hoever hij kan gaan. "Voor het oog kan hij wel eens even niet meedoen, maar dan wacht hij zijn momenten af, zoals bij de derde goal tegen de Kroaten. Dan zie je ineens hoe beslissend hij is en hoe hij een wedstrijd op slot kan gooien." Zondag kan Messi zijn carrière bekronen met de WK-titel als Argentinië het opneemt tegen Frankrijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie