Nieuws

Driessen gunt het Messi ondanks Oranje-exit: 'Nederlanders zijn zo hypocriet'

Driessen gunt het Messi ondanks Oranje-exit: 'Nederlanders zijn zo hypocriet'

16-12-2022 19:46 Laatste update: 20:12
1

Valentijn Driessen stelt dat de Nederlanders niet moeten zeuren om Lionel Messi. De journalist van De Telegraaf trekt in de Kick Off-podcast een gelijkenis met Arjen Robben zijn schwalbe op het WK in Brazilië.

Het Nederlands elftal verloor op penalty's van Argentinië in de kwartfinale van het WK. De grimmige wedstrijd eindigde met een aantal opstootjes waarin ook Messi zich niet van zijn beste kant liet zien. Driessen stelt dat als het andersom was geweest, iedereen het mooi had gevonden. "Alle zielige verhalen van de Nederlandse supporters ten spijten, ik gun het Messi nog het meeste. Ze kunnen gewoon moeilijk met hun frustratie overweg, omdat ze zijn uitgeschakeld door Argentinië en Messi. Dan maakt Messi één keer een gebaar en staat heet Nederland op z’n kop. Maar ja, wat deed Robben. Daar hebben die Mexicanen het nog steeds over en daar worden ze iedere keer mee geconfronteerd. Daar zijn zij nog steeds doodziek van en toen stonden wij allemaal te juichen. Het is zo hypocriet als maar zijn kan. Ik gun het Messi."

Driessen staat er om bekend om niet altijd op één lijn te liggen met voormalig bondscoach Louis van Gaal. De journalist hoopt echter wel dat Van Gaal bondscoach wordt van België. "Dat is lekker dichtbij. Dan gaan we België natuurlijk op de voet volgen. Maar ik ga niemand missen. Ik mis eigenlijk nooit iemand."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!