Feyenoord verliest oefenwedstrijd tegen Rennais, strafschop beslist duel

16-12-2022 17:29

Feyenoord heeft het oefenduel met Stade Rennais niet naar zich toe weten te trekken. De ploeg van Arne Slot kwam vroeg op achterstand, herstelde dat, maar liep in het laatste kwartier tegen een strafschop aan. De Franse club wint met 2-1.

In de besloten oefenwedstrijd begon Slot met een sterke opstelling tegen de Fransen. Na vijf minuten was het echter Arnaud Kalimuendo die voor de openingstreffer zorgde. Dat was meteen de eerste kans van de wedstrijd. Na de achterstand ging Feyenoord beter voetballen en werd langzaam het initiatief genomen. Santiago Gimenez gaf voor op Orkun Kökçü, die beheerst de bal binnenschoof. De ruststand was daarmee 1-1.

Na een uur spelen gooide Slot de ploeg om en kwamen acht andere spelers binnen de lijnen. Tien minuten voor tijd werd door Feyenoord hands gemaakt en mocht Matthis Abline aanleggen voor een strafschop. Deze eindigde in het net en Feyenoord kon niet meer op tijd iets terugdoen. Feyenoord sluit het trainingskamp af met een nederlaag en speelt aankomende vrijdag weer een oefenduel. Go Ahead Eagles is dan de tegenstander op Varkenoord.

Opstelling eerste helft Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Hancko, Rasmussen, Lopez; Timber, Kökcü, Dilrosun; Wålemark, Gimenez, Paixão
Na 60 minuten: Wellenreuther; Benita, Hokke, Hartman, Kleijn; Milambo, Bullaude, Taabouni; Slory, Jahanbakhsh, Sauer