Nieuws

Dalic komt met onthulling over Modric (37): Vrij zeker dat hij door zal gaan

Dalic komt met onthulling over Modric (37): "Vrij zeker dat hij door zal gaan"

16-12-2022 14:19
1

Zlatko Dalic spreekt in aanloop van de strijd om de derde plek met Marokko over 'een grote finale'. De Kroatische bondscoach voorspelt dat Luka Modric nog tot en met het EK 2024 actief blijft voor de nationale ploeg.

Kroatië maakt zaterdag met Marokko uit wie zich tot nummer drie van dit WK kroont in een onderling duel. "Voor ons is dit een grote finale en een belangrijke wedstrijd", vertelt Dalic op het persmoment voorafgaand aan de troostfinale. "Het is een strijd om een medaille. Marokko is een enorme verrassing op dit toernooi. Ik denk dat ze met dezelfde mentaliteit zullen spelen als wij dat doen."

Dalic denkt daarnaast dat Kroatië definitief naam heeft gemaakt in de voetbalwereld. "In 1998 haalde Kroatië de eerste medaille (brons, red.). Het was erg belangrijk. Het was namelijk erkenning, omdat we nog pas net onafhankelijk waren. Het was het begin van een glanzende periode van voetbalprestaties."

Modric langer door

Inmiddels spreekt Dalic van een 'iets andere situatie'. "We hebben al meer gedaan door tweede te worden, maar dit WK betekent nog altijd veel. We willen dat de mensen trots op ons zijn. We zijn een klein land, maar we bereiken veel."

Tot slot wordt de keuzeheer gevraagd of hij denkt dat Modric bezig is aan zijn laatste toernooi. "Ik hoop dat hij nog lang bij ons zal zijn en ik kijk daar naar uit. Ik ben er vrij zeker van dat hij international blijft, maar uiteindelijk beslist Luka Modric. Wetende hoe hij over het nationale team en over voetbal denkt, ben ik er vrij zeker van dat hij door zal gaan. Maar het is natuurlijk zijn beslissing."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!