Nieuws

Update: Tchouaméni en Hernandez verschijnen niet op training Frankrijk

Update: Tchouaméni en Hernandez verschijnen niet op training Frankrijk

16-12-2022 16:34 Laatste update: 16:32
1

De ziektegolf die de Franse nationale ploeg momenteel overspoelt, is voorlopig nog niet uitgeraasd. Verdedigers Raphaël Varane en Ibrahima Konaté zijn ook getroffen door de griep en daarmee komt een plek in de WK-finale in gevaar.

Volgens RMC Sport zijn de verdedigers van Manchester United en Liverpool FC ziek en moet Didier Deschamps rekening houden met een ander centraal blok: Varane en Konaté stonden in de halve finale tegen Marokko nog allebei in de basis. Voor de halve finale waren Adrien Rabot en Dayot Upamecano al ziek en konden de twee spelers niet meedoen aan de wedstrijd.

Waar de griepgolf vandaan komt, is nog niet bekend. L'Équipe stelt dat de airconditioning veel spelers ziek maakt en aanwezige Nederlandse journalisten beaamden dat. BeIN Sports stelt juist dat de Fransen de griep hebben opgelopen na contact met Engelse spelers in de kwartfinales. De nationale ploeg van Frankrijk heeft al de nodige maatregelen genomen: in de hotels staat meer handzeep en de spelers moeten mondkapjes dragen in het hotel. Ook wordt er beter schoongemaakt. 

UpdateRMC Sport meldt vrijdagmiddag dat ook Aurélien Tchouaméni en Theo Hernandez niet op de training van Frankrijk zijn op komen dagen. Het tweetal zou het volgende slachtoffer zijn van de airco-pandemie. De airco in de stadions en de hotels zou een aantal spelers ziek hebben gemaakt. De teller staat inmiddels op vijf zieke spelers: ook Kingsley Coman, Raphaël Varane en Ibrahima Konaté zijn ziekjes.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!