Nieuws

Oud-PSV'er beschuldigd van aanvallen fan: werkgever Aberdeen staat achter hem

Oud-PSV'er beschuldigd van aanvallen fan: werkgever Aberdeen staat achter hem

15-12-2021 13:31 Laatste update: 14:09

Funso Ojo, speler van Aberdeen, wordt beschuldigd van het aanvallen van een fan in een besloten gedeelte van het stadion van Dundee United. Na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd ging het mis. De club staat volledig achter de dertigjarige Belgische ex-speler van PSV.   

Aberdeen reageert op de clubsite middels een statement op de gebeurtenissen. 'De club is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond een incident met onze speler, Funso Ojo, en een supporter. De fan kwam na onze wedstrijd tegen Dundee United ongeoorloofd bij een beveiligd gebied van het stadion.' 

De club geeft aan geen verdere uitlatingen te kunnen doen over het incident, omdat de officier van justitie in Schotland zich verder over de precieze toedracht van het voorval buigt. Aberdeen besluit door vast te stellen dat 'het volledige steun biedt aan Ojo, die het slachtoffer is geworden van omstandigheden die hij niet heeft veroorzaakt.' 

Ojo kwam jarenlang uit voor PSV en maakte in het seizoen 2008/2009 zijn debuut voor de Eindhovenaren. De Belg wist nimmer tot een vaste waarde uit te groeien in Brabant en maakte na diverse werkgevers in zowel België als Nederland de overstap naar Schotland in 2017. Sinds 2019 staat hij onder contract bij Aberdeen, dat hem vorig jaar halverwege het seizoen verhuurde aan Wigan Athletic. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!