Nieuws

Naam Van Gaal zingt rond in België: 'Hij is een heel speciale man en trainer'

Naam Van Gaal zingt rond in België: 'Hij is een heel speciale man en trainer'

16-12-2022 11:10 Laatste update: 11:26

België is onlangs gestart met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach om Roberto Martínez op te volgen en daar wordt ook de naam van Louis van Gaal genoemd. Toby Alderweireld stemt voor de komst van Van Gaal.

Het lukte Van Gaal niet om Oranje naar de eerste wereldtitel in de geschiedenis te leiden en daarmee dacht men dat de trainer zijn carrière zou afsluiten. Op een persconferentie werd Van Gaal echter gepolst voor de job in België en antwoordde de 71-jarige Amsterdammer speels op de vragen. "Zeg nooit nooit" en "Dat moet je aan Truus vragen" galmden rond in de perszaal. 

Alderweireld is gecharmeerd van Van Gaal en ziet de komst van de trainer wel zitten. "Hij is een heel speciale man en trainer. Iedereen die met hem gewerkt heeft, is vol lof over hem. Hij is een van de grootste trainers ter wereld, dus waarom niet?", vraagt de verdediger zich hardop af bij Sporza. Ook Philippe Clement wordt genoemd. "Ik ken hem persoonlijk totaal niet. Ik weet alleen dat hij het bij Club Brugge goed gedaan heeft en nu ook bij Monaco."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!