Nieuws

Fransen vol vertrouwen tegen Messi: 'We hebben hem al eens ontmoet, weet je nog?'

Fransen vol vertrouwen tegen Messi: 'We hebben hem al eens ontmoet, weet je nog?'

16-12-2022 08:32
1

Antoine Griezmann en Didier Deschamps kijken vol vertrouwen uit naar de WK-finale. Daarin treffen ze het Argentinië van Lionel Messi. Beide heren stonden al eens eerder tegenover de superster op het WK en reageerden bij de Franse tv-zender TF1.

Dat gebeurde na de halve finale tegen Marokko, die met 2-0 werd gewonnen. "We weten dat het een moeilijke finale zal worden tegen Messi en het stadion vol Argentijnen, maar we hebben het team en de coach ervoor om te winnen", aldus Griezmann. Hij werd geïnterviewd door zijn voormalig ploeggenoot Adil Rami, die momenteel tv-werk verricht en in 2018 ook wereldkampioen werd met Les Bleus. Destijds versloegen ze Argentinië in een zinderende achtste finale met 4-3.

"De Argentijnen zijn taai en werken goed samen", vervolgt de Atlético-aanvaller. "Messi speelde een geweldige wedstrijd tegen Kroatië. We voelen dat hij in vorm is, kalm in zijn hoofd, sereen. We zullen ons goed moeten voorbereiden." Griezmann oppert zich het hele WK opvallend genoeg al op als een extra controleur, om zo sleutelpasses te onderscheppen en snel te kunnen counteren. Van Paul Pogba kreeg hij al de bijnaam 'GriezKanté', verwijzend naar N’Golo Kanté.

Bondscoach Deschamps erkent dat het lastig is om Messi te verdedigen, maar zal gaan broeden op een idee om hem uit zijn spel te halen. "Het is onvermijdelijk dat we maatregelen moeten treffen om zijn invloed te beperken. We hebben hem al eens ontmoet. Weet je nog, Adil? Toen hadden we verwacht dat hij meer op rechts zou gaan spelen, maar verscheen hij veel in de spits. Daar maakt hij het spel en heeft hij meer vrijheid, dus het zal dan moeilijker zijn om hem af te schermen. Tenzij hij ziek is, maar dat gun ik hem natuurlijk niet."

De WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië begint komende zondag om 16.00 uur in het Lusail Stadium.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!