Nieuws

Opvallend: Martínez spreekt over Belgische WK-uitschakeling bij Poolse media

Opvallend: Martínez spreekt over Belgische WK-uitschakeling bij Poolse media

16-12-2022 08:11

De Belgische WK-uitschakeling heeft Roberto Martínez veel pijn gedaan. De Spanjaard stond sinds 2016 aan het roer bij De Rode Duivels en zou in Qatar de kroon kunnen zetten op een zogezegde Gouden Generatie, maar faalde hopeloos.

België ging in de poulefase al naar huis, na tegen Canada, Marokko en Kroatië geen goede indruk te hebben achtergelaten. Volgens Martínez is het pijnlijkste moment uit zijn tijd als bondscoach. "In de vorige twee eindtoernooien met mij wonnen we alle groepswedstrijden. Ik moet toegeven dat ik verrast was door deze nieuwe situatie. Ik denk dat we ondanks het moeizame begin nog wel op toeren zouden komen. In onze derde wedstrijd, tegen Kroatië, speelden we ook goed. Helaas wilde de bal er niet in."

Hij deed zijn uitspraken opvallend genoeg niet tegen de Belgische media, maar bij het Poolse SportoweFakty. Martínez is namelijk één van de meestgenoemde namen om de Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz op te volgen hij net nationale elftal. Hij wil er echter zelf nog niet te veel over uitwijden. "Ik sta nog tot het einde van dit kalenderjaar onder contract bij de Belgische voetbalbond. Als dat is afgelopen, wil ik waarschijnlijk eerst wat rusten bij mijn familie. Maar in principe zijn er vanaf januari gesprekken mogelijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!