Nieuws

Slecht nieuws voor Jonker: WK in gevaar voor Miedema door ernstige knieblessure

Slecht nieuws voor Jonker: WK in gevaar voor Miedema door ernstige knieblessure

16-12-2022 07:35 Laatste update: 08:59
1

Vivianne Miedema lijkt een op het eerste oog zware knieblessure te hebben opgelopen. Tijdens de achtste finale van de Champions League ging de Oranje-spits na een vrij onschuldig duel kermend van de pijn naar het gras. De eerste verwachtingen baren zorgen voor het aanstaande WK.

In tranen werd ze per brancard van het veld gedragen. Arsenal stond net met 1-0 achter tegen Olympique Lyonnais, waar Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola in de basis begonnen. Eerstgenoemde reageerde vluchtig in de rust. "Ik voel me verdrietig voor haar, dit wens je niemand toe. Het ziet er niet goed uit. Mijn gedachten zijn bij haar", geciteerd door de NOS.

Gemiddeld gezien duurt het herstel van een gescheurde knieband zo'n zes tot negen maanden. Daardoor lijkt het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, dat over zeven maanden begint, voor Miedema in gevaar te komen. Ook een andere Oranje-aanvalster, Lineth Beerensteyn, viel donderdagavond uit. Zij speelt bij Juventus en kampt met een enkelblessure.

Bondscoach Andries Jonker gaf eerder al aan het drukke speelschema teveel van het goede te vinden. Mede daarom riep hij de afgelopen tijd een aantal van zijn topspelers niet op. Miedema zelf sprak tegen het Algemeen Dagblad ook al eens over het grote aantal blessures van ploeggenoten. "Het is allemaal geen toeval. Natuurlijk, blessures zijn soms niet tegen te houden, maar ik zie een zorgwekkend patroon."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!