Nieuws

Advies voor Koeman en Oranje: 'Niet zeggen dat we Europees kampioen worden'

Advies voor Koeman en Oranje: 'Niet zeggen dat we Europees kampioen worden'

15-12-2022 23:10
1

Willem van Hanegem hoopt dat Ronald Koeman zich iets bescheidener opstelt dan Louis van Gaal bij Oranje. De oud-voetballer denkt niet dat Koeman openlijk moet uitspreken dat hij het EK wil winnen.

"Koeman moet niet zeggen dat we Europees kampioen worden", aldus Van Hanegem in de AD Voetbal podcast. "Daar moet je even mee wachten. Laat Oranje eerst eens goed gaan voetballen voordat er zulke grote woorden worden gebruikt."

Volgens Van Hanegem kan Oranje een voorbeeld nemen aan Marokko. "Van die ploeg dacht iedereen voor het WK dat ze nooit van zijn leven wereldkampioen konden worden. Maar gisteren hebben ze tegen een groot voetballand als Frankrijk heel goed voetbal laten zien. Ze speelden zelfs heel aanvallend"

De Kromme vond het niet nodig dat Van Gaal alsmaar lyrisch was over zijn spelers tijdens de persconferenties. "Want als je echt een aardige speler bent, dan laat je dat tijdens het WK zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!