Nieuws

Alderweireld juicht transfer Blind naar Royal Antwerp toe: 'Fantastische speler'

Alderweireld juicht transfer Blind naar Royal Antwerp toe: 'Fantastische speler'

15-12-2022 20:50 Laatste update: 22:50
0

Daley Blind wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfervrije overgang van Ajax naar Royal Antwerp FC. Volgens Toby Alderweireld is de verdediger van harte welkom.

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Royal Antwerp zou azen op de komst van Blind. Marc Overmars, technisch directeur bij de Jupiler Pro League-club, zou alleen geen geldbedrag voor Blind neer willen tellen. Woensdag werd bekend dat Ajax de linksback een transfervrij vertrek zou gunnen, ondanks dat hij nog een contract heeft tot juli 2023.

Alderweireld, met wie Blind nog samenspeelde bij Ajax, ziet de linkspoot graag komen. "Daley is een fantastische speler", aldus de oud-Ajacied op een persconferentie. "Als Antwerp hem kan halen, is hij zeker welkom. Maar ik weet niet hoe de zaken ervoor staan, ik heb hem dus ook nog niks gestuurd."

Mocht Blind inderdaad naar Antwerp vertrekken, is hij de zesde Nederlander die een contract tekent bij de club. Eerder werd Mark van Bommel door Marc Overmars aangesteld als trainer, terwijl Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs als speler de overstap maakte naar België.

Blind verloor onder trainer Alfred Schreuder zijn basisplaats bij Ajax. De laatste twee duels kregen Owen Wijndal en Devyne Rensch de voorkeur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie