Nieuws

Seedorf kijkt uit naar clash tussen supersterren: 'Hij kan het verschil maken'

Seedorf kijkt uit naar clash tussen supersterren: 'Hij kan het verschil maken'

15-12-2022 17:23 Laatste update: 19:02
1

Kylian Mbappé en Lionel Messi treffen elkaar komende zondag in de WK-finale. Clarence Seedorf voorziet een grootse toekomst voor de Fransman, maar hem vergelijken met de Argentijn is lastig.

Seedorf is één van de voetbaliconen die aanwezig zijn in Qatar voor het WK. De oud-international ging tegenover RMC Sport in op de verschillen tussen het Franse fenomeen en de Argentijn die elkaar komende zondag in de finale treffen. "Mbappé heeft fantastisch werk geleverd en ik hou ervan om hem te zien spelen. Zodra hij de bal aanraakt, weet je dat er iets gaat gebeuren. Maar hij is een andere speler dan Messi. Messi kan het verloop van een wedstrijd op elk onderdeel bepalen”, begon de viervoudig Champions League-winnaar.

Seedorf ziet qua positionering een groot verschil tussen beide supersterren. "Mbappé is dichter bij de goal en daar maakt hij het verschil. Zoals we in de laatste wedstrijd zagen, raakt hij de bal aan en gebeurt er iets magisch. Ik hoop dat hij zo doorgaat. Hij is zo jong en ik wens dat hij zo doorgaat.  Het is een plezier om hem te zien spelen. Maar we moeten vandaag  de dag niemand met Messi vergelijken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!