Nieuws

'Marokko dient klacht in bij FIFA: twee cruciale foute beslissingen arbiter Ramos'

'Marokko dient klacht in bij FIFA: twee cruciale foute beslissingen arbiter Ramos'

15-12-2022 16:07

De Marokkaanse bond heeft een officiële klacht ingediend bij de FIFA over de arbitrage tijdens de halve finale. Dat meldt Foot Mercato.

Scheidsrechter van dienst tijdens Frankrijk tegen Marokko was Cesar Ramos en de Marokkaanse bond zou niet tevreden zijn over zijn optreden. Volgens de Noord-Afrikanen hadden ze tot tweemaal toe een strafschop moeten krijgen.

Het meest opvallende moment was de clash tussen Soufiane Boufal en Théo Herhandez in het strafschopgebied. Eerstgenoemde ging neer, maar in plaats van dat schreidsrechter Ramos een penalty gaf werd Boufal bestraft met een gele kaart.

Daarnaast vindt de FRMF dat de leidsman voor een overtreding op Selim Amallah had moeten fluiten. De speler van Marokko werd in het strafschopgebied neergehaald tijdens een dood spelmoment.

Marokko verloor de halve finale tegen Frankrijk uiteindelijk met 2-0. Les Bleus stootte daardoor door naar de finale van het WK tegen Argentinië, terwijl Marokko het moet doen met een troostfinale tegen Kroatië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!