Nieuws

'Atypische' Trauner voelt zich 'waanzinnig': Maar toch had er meer in gezeten

'Atypische' Trauner voelt zich 'waanzinnig': "Maar toch had er meer in gezeten"

15-12-2022 11:22

Gernot Trauner is in een interview met Feyenoord Magazine uitgebreid ingegaan op zijn 'normale voorkomen' als profvoetballer. De Oostenrijker is wars van sterallures en kijkt met een 'waanzinnig' gevoel terug op het jaar 2022 in dienst van Feyenoord.

Het Feyenoord-blad confronteert Trauner met zijn gedrag, dat 'gewoon' is voor een voetballer. "Ah, ik word gezien als een normaal persoon, iemand met een normale baan die op zijn werk verschijnt en aan het einde van de dag weer naar huis gaat...'', vertelt de mandekker aan het magazine.

Trauner erkent anders te zijn dan de meeste voetballers en omschrijft zichzelf als 'atypisch'. "Maar ik ben iemand die ook na zijn doorbraak als voetballer niet of nauwelijks is veranderd. Ik denk dat de supporters er wel respect voor hebben, zeker bij Feyenoord. Ook mijn manier van spelen – hard maar fair – spreekt de mensen aan. Al moet je natuurlijk een beetje het geluk hebben dat het sportief meezit."

Nu zijn eerste volledige kalenderjaar in dienst van de Rotterdammers erop zit, is het tijd om de balans op te maken. "Ik kijk met een waanzinnig goed gevoel terug", zegt Trauner. "In de competitie hebben we lang meegedaan om de bovenste plaatsen. Er had denk ik nog wel meer in gezeten dan de derde plaats. Maar 2022 was natuurlijk vooral onze reis door Europa, het spelen van een Europese finale maak je in je carrière niet zo heel vaak, of helemaal niet, mee. Het was een voorrecht om een seizoen als 2021-2022 te beleven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!