Exclusive

Hakimi en Hernández op de flanken, géén Rabiot of Ounahi, Mbappé en Giroud spits

Hakimi en Hernández op de flanken, géén Rabiot of Ounahi, Mbappé en Giroud spits

14-12-2022 17:30 Laatste update: 17:30

Marokko en Frankrijk spelen om 20.00 de halve finale van het WK in Qatar. Frankrijk heeft met onder andere Kylian Mbappé en Antoine Griezmann een aantal absolute topspelers, maar ook het Marokko van Hakim Ziyech en Achraf Hakimi mag er zijn. VoetbalNieuws laat je in VN's Teamcombo zien wat voor geweldig elftal zou ontstaan als je de teams zou combineren. 

Doelman: Yassine Bounou
De doelman van Sevilla FC speelt uitstekend dit WK. Al vier keer hield de doelman de nul bij Marokko op het WK in vijf duels en kreeg pas één tegendoelpunt. Dat ene doelpunt werd door een eigen speler gescoord. Naast vier clean sheats was Bono ook enorm belangrijk tijdens de strafschoppenserie tegen Spanje, waarin hij twee penalty’s keerde. Hugo Lloris is natuurlijk qua statuur een grotere doelman dan Bono, maar de Franse aanvoerder hield geen één keer de nul en kreeg al vijf tegendoelpunten bij Frankrijk, dat op papier over véél betere verdedigers beschikt.

Rechtsback: Achraf Hakimi
Hakimi is de onbetwiste basisspeler op rechtsback bij Marokko, Paris Saint-Germain en dit elftal. De vleugelverdediger zorgt er bij Marokko voor dat Noussair Mazraoui van Bayern München het moet doen met een plek op linksback. Bij PSG is hij de rechtsback van een van de beste teams van Europa. Dit WK is Hakimi een van de grote leiders van Marokko. De in Spanje geboren back gaf ook al één assist in Qatar. Mede door zijn uitstekende prestaties houdt hij Jules Koundé, die bij Frankrijk rechtsback staat, op de bank.

Rechtscentraal: Raphaël Varane
De centrale verdediger is ondanks de grote concurrentie basisspeler bij Frankrijk en ook dit WK weer een van de sterkhouders. Varane won het WK in 2018 al eens eerder en is dit WK hard op weg dat weer te gaan doen. Ook bij Manchester United vormt Varane samen met Lisandro Martínez een betrouwbaar blok in het hart van de verdediging. Ondanks dat Frankrijk al vijf tegentreffers te verwerken kreeg in vijf duels krijgt de vijfvoudig Champions League-winnaar de voorkeur boven Nayef Aguerd. De verdediger van Marokko kent een uitstekend WK, maar zorgde tegen Canada wel voor de enige tegentreffer van zijn land dit toernooi door een eigen doelpunt te scoren.

Centraal: Romain Saïss
Een van de twee centrale verdedigers van Marokko mag met maar één tegendoelpunt dit WK niet ontbreken in dit elftal. In deze driemansverdediging vormt Saïss daarom de centrale man. Saïss is de aanvoerder van zijn ploeg en speelde ondanks fysieke mankementen elk duel dit WK, waar hij zelfs één keer tot scoren kwam. De verdediger heeft bovendien jarenlange Premier League-ervaring bij Wolverhampton Wanderers, voor hij deze zomer bij het Turkse Besiktas neerstreek.

Linkscentraal: Dayot Upamecano
De verdediger van Bayern München speelde in vier van de vijf duels en is een van de uitblinkers dit WK bij de Fransen. Upamecano valt vooral op doordat hij sterk is in de duels, maar ook aan de bal houdt de verdediger zich over het algemeen meer dan prima staande. Upamecano houdt bij Frankrijk spelers als Ibrahim Konaté en William Saliba uit de basis, terwijl Matthijs de Ligt bij Bayern dit seizoen ook geregeld naar de bank verwezen werd vanwege de sterk spelende Franse stopper.

Linksback: Theo Hernández
Dat Hernández dit WK kan uitblinken heeft de verdediger enigszins te danken aan de blessure van zijn broer Lucas Hernández, maar hij vervangt de Bayern-speler met verve. Vooral aanvallend draagt Hernández veel bij. In vier wedstrijden gaf de snelheidsduivel al twee assists. Bij Marokko speelt de van origine rechtsback Noussair Mazraoui ook niet slecht, maar aanvallend kon de oud-Ajacied nog geen bijdrage leveren. Ondanks zijn veroorzaakte penalty tegen Engeland krijgt Hernández de voorkeur boven Mazraoui.

Verdedigende middenvelder: Sofyan Amrabat
Een van de absolute uitblinkers van Marokko dit WK. De middenvelder van Fiorentina lijkt zich met zijn uitstekende spel te verzekeren van een absolute toptransfer na dit WK. Door voormalig toptrainer Fabio Capello werd hij 'de Gattuso van Marokko' genoemd en Luis Enrique noemde hem 'buitengewoon'. Dankzij zijn uitstekende prestaties dit WK moeten Adrien Rabiot en Aurélien Tchouameni, ondanks hun doelpunten dit WK, hun meerdere erkennen in de in Nederland geboren Marokkaan.

Aanvallende middenvelder: Antoine Griezmann
De middenvelder annex aanvaller van Atlético Madrid is in de rol van nummer tien helemaal opgeleefd bij Frankrijk. In de schaduw van Kylian Mbappé en Olivier Giroud is Griezmann degene die de bal overal neerlegt. Dat is met drie assists in vijf duels ook terug te zien in de statistieke. Nu lijkt dit elftal misschien erg aanvallend te worden, maar een speler die onder Diego Simeone speelt weet als geen ander dat er ook verdedigende taken bestaan. Griezmann zit dit WK, ondanks dat hij nog niet scoorde, dicht tegen zijn absolute topvorm aan. Iets wat we lang niet meer hebben gezien bij de technicus.

Aanvallende middenvelder: Hakim Ziyech
Chelsea zal zich flink achter de oren krabben als de Ziyech dit WK in actie hebben gezien. De aanvaller annex middenvelder speelt de pannen van het dak bij Marokko en is zowel verdedigend als aanvallend belangrijk. In vijf wedstrijden gaf de oud-Ajacied één assist en één keer scoorde hij. Door velen wordt Ziyech gezien als de absolute topspeler bij Marokko. Door deze creatieve oplossing kunnen Ziyech en Griezmann samen hun kunsten vertonen in dit elftal met Amrabat als stofzuiger erachter.

Spits: Olivier Giroud
Ook Giroud heeft zijn glansrol bij Frankrijk te danken aan een geblesseerd geraakte speler: Karim Benzema. De spits van AC Milan grijpt zijn kans met beide handen aan en scoorde al vier keer in vier wedstrijden. Giroud passeerde Thierry Henry op de topscorerslijst van Frankrijk en maakte nu de meeste doelpunten voor Les Bleus. De teller staat inmiddels op 53. Marokko heeft met Sevilla-aanvaller Youssef En-Nesyri ook een goede spits in huis die geweldig scoorde tegen Portugal en op twee goals staat dit WK, maar de basisplaats van Giroud staat niet ter discussie.

Spits: Kylian Mbappé
Dat Mbappé bij elk elftal ter wereld in de basis zal beginnen staat buiten kijf. Ook dit WK is Mbappé weer op dreef met maar liefst vijf doelpunten en twee assists in vijf wedstrijden. Daarmee bracht de aanvaller zijn seizoenstotaal tot 26 goals en zeven assists in dertig wedstrijden. Dat bij Marokko ook Soufiane Boufal nog rondloopt kan natuurlijk even benoemd worden, maar aanspraak op een basisplaats maakt de aanvaller zeker niet.

Bondscoach: Didier Deschamps
Ondanks dat Walid Regragui met Marokko een ongekende prestatie neerzet door als eerste Afrikaanse land de halve finale van een WK te bereiken en onder meer België, Spanje en Portugal uit te schakelen, valt de keuze op Didier Deschamps. De bondscoach en oud-speler van Frankrijk is hard op weg om voor het eerst sinds Brazilië twee keer achter elkaar een WK te winnen. In 2018 pakte de trainer tegen Kroatië de eindzege en ook dit WK maakt zijn ploeg, ondanks de nederlaag tegen Tunesië, een onverslaanbare indruk.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!