Nieuws

El Ahmadi lovend over Marokko: 'Elf leeuwen die als beesten tekeergaan'

El Ahmadi lovend over Marokko: 'Elf leeuwen die als beesten tekeergaan'

14-12-2022 16:59 Laatste update: 17:02

Karim El Ahmadi denkt dat Marokka na Spanje en Portugal ook Frankrijk naar huis kan sturen. De Atlas Leeuwen kunnen zich woensdagavond plaatsten voor de finale van het WK.

Marokko versloeg Spanje en Portugal in de vorige rondes en staat daarom nu als eerste Afrikaans land in de halve finale van het WK. Volgens El Ahmadi zit er zelfs nog meer in voor Marokko. "Als je van Spanje en Portugal kan winnen, kun je van iedereen winnen. Of het nu Frankrijk of Argentinië is," stelt de oud-voetballer tegenover de NOS. "Het is een heel speciale dag. Als je ziet hoeveel Marokkaanse fans hier zijn. En ze kunnen het allemaal bijna niet geloven en hebben tranen in hun ogen."

"Over Afrikaanse landen zei iedereen altijd: ze komen er wel, maar ze redden het vaak niet. Marokko is wat dat betreft een voorbeeld. Het team speelt ook een beetje Europees. Het zijn elf leeuwen die op het veld als beesten tekeergaan", aldus El Ahmadi. Er wordt woensdagavond om 20.00 uur afgetrapt voor de halve finale tussen Marokko en Frankrijk.


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!