Nieuws

'Ajax richt pijlen op Argentijnse middenvelder, concurrentie van Benfica en Barça'

'Ajax richt pijlen op Argentijnse middenvelder, concurrentie van Benfica en Barça'

14-12-2022 12:31 Laatste update: 12:35

Ajax heeft bij Boca Juniors navraag gedaan naar de contractuele voorwaarden van de 21-jarige Alan Varela. Dat meldt het Spaanse SPORT.

De krant schrijft dat Varela zo maar eens aan zijn laatste dagen in Argentinië bezig kan zijn. Meerdere Europese topclubs zouden bezig zijn met de komst van de spelverdeler. Onder meer Ajax, Benfica en FC Barcelona zou geïnteresseerd zijn vanwege de goede rapporten die Varela kan overleggen.

Boca Juniors zou niet openstaan voor onderhandelingen en wijst op de afkoopclausule van Varela. De middenvelder zou zo’n vijftien miljoen euro moeten kosten. De middenvelder speelt vlak voor de verdediging en is sinds dit seizoen een van de dragende krachten bij Boca Juniors.

Ajax en Benfica zouden in tegenstelling tot FC Barcelona al maandenlang bezig zijn met de komst van Varela. Beide clubs zouden in staat zijn om de gelimiteerde afkoopsom op tafel te kunnen leggen.

Varela kwam dit seizoen tot 42 duels voor Boca, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!