Nieuws

'Wisseling van de wacht in PSV-RvC: oud-assistent Schmidt moet in zomer toetreden'

'Wisseling van de wacht in PSV-RvC: oud-assistent Schmidt moet in zomer toetreden'

14-12-2022 08:51
1

PSV wil na dit seizoen Boudewijn Zenden laten toetreden tot de Raad van Commissarissen. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de oud-voetballer de taken van Hans van Breukelen moet overnemen.

Het gaat om de portefeuille voetbalzaken. Van Breukelen zat eerder van 2010 tot 2016 in de RvC van PSV en keerde na een dienstverband bij de KNVB in 2019 terug. Komende zomer lijkt de oud-doelman van Oranje plaats te maken na een bewogen jaar. Zo moest technisch directeur John de Jong vertrekken wegens een gebrek aan vertrouwen.

Oud-PSV'er Zenden moet het stokje gaan overnemen van Van Breukelen. De Eindhovenaren zouden 'bijzondere plannen' hebben met de voormalig voetballer volgens het ED. Mocht Zenden inderdaad aan de slag gaan in de RvC, dan kan de oud-speler van FC Barcelona, Chelsea en Liverpool onder meer beslissen over de aanstelling of het ontslaan van de statutair directeur, de functie die momenteel wordt bekleed door Marcel Brands.

Volgens het ED zijn miljardair Robert van der Wallen en Jumbo-topman Ton van Veen 'de zwaargewichten' in de RvC 'Zij willen PSV terugbrengen naar de nationale en bij voorkeur ook internationale top.' Ook Klaas Dijkhoff (VVD) en zorgbestuurder Ingrid Wolf zitten in het orgaan.

Zenden zou daar dus aan toe moeten worden gevoegd. De 54-voudig Oranje-international was vorig seizoen nog de rechterhand van Roger Schmidt bij PSV. De oud-aanvaller was ook al werkzaam in de jeugd van de Eindhovenaren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!