Nieuws

'VFL Wolfsburg staat niet onwelwillend tegenover vertrek Weghorst in januari'

'VFL Wolfsburg staat niet onwelwillend tegenover vertrek Weghorst in januari'

15-12-2021 10:40 Laatste update: 11:11

VFL Wolfsburg staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van Wout Weghorst in de transferperiode van januari. Die Wölfe zijn niet van plan het tot 2023 doorlopende contract van de boomlange spits te verlengen. 

Het Duitse Bild verzekert dat het 'ongemakkelijke karakter' van Weghorst leidend is geweest in de overweging. Voor twintig miljoen euro zou de Oranje-international de Bundesliga-club mogen verlaten. Dat is aanzienlijk minder dan de vraagprijs in eerdere stadia was.  

Der Kicker stipt aan dat Weghorst onlangs wisselde van zaakwaarnemer en noemt Newcastle United een team dat geïnteresseerd is. 'Een VFL-toekomst van de Nederlander na de zomer is evenmin onwaarschijnlijk', is het Duitse sportmagazine uitgesproken.  

Ondanks de geruchten over de toekomst van de Oranje-international is hij dit seizoen 'gewoon' basisspeler. Tot nu toe scoorde hij zes keer in veertien competitiewedstrijden. Onder Florian Kohfeldt, de opvolger van de in oktober ontslagen Mark van Bommel, zijn de prestaties ook dramatisch. Van de laatste zeven wedstrijden gingen er zes verloren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!