Nieuws

'Afrika Cup op losse schroeven door coronapandemie: uitstel dreigt'

'Afrika Cup op losse schroeven door coronapandemie: uitstel dreigt'

15-12-2021 10:11 Laatste update: 11:09

De doorgang van de Afrika Cup staat op losse schroeven. De African Football Confederation (CAF) overweegt de editie van 2022 die in januari en februari van dat jaar op de planning staat, uit te stellen. Voor Ajax zou dit bekenen dat het onder meer Sébastian Haller en Nouassir Mazraoui niet hoeft af te staan, net zoals PSV Ibrahim Sangaré bij de ploeg kan houden. 

In navolging van het uitgestelde EK 2020 vorig jaar, overweegt de CAF nu ook om de Afrika Cup te annuleren. Door de omikronvariant van het coronavirus en de oplopende besmettingscijfers behoort die mogelijkheid tot de opties. Dat baseert het Franse medium RMC Sport op informatie van bronnen bij de Afrikaanse voetbalbond.  

Meerdere bondscoaches van Afrikaanse deelnemende landen zouden deze optie al laten doorschemeren aan de CAF. Daarnaast zijn Engelse clubs ontevreden met de gang van zaken, die hun spelers het liefst op eigen bodem willen houden. Bij terugkeer van het toernooi zouden veel spelers in quarantaine moeten, waardoor clubs nog langer niet over hun voetballers kunnen beschikken.  

Het toernooi om de Afrika Cup wordt georganiseerd in Kameroen. Dat land heeft te kampen met een aanzienlijke corona-golf. De Premier League wordt momenteel al geteisterd door meerdere coronabesmettingen bij diverse clubs. Daardoor werden wedstrijden van Tottenham Hotspur en Manchester United in een eerder stadium geschrapt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!