Nieuws

'Ziekte bij Fransen in aanloop naar Marokko, mogelijk twee basisspelers vervangen'

'Ziekte bij Fransen in aanloop naar Marokko, mogelijk twee basisspelers vervangen'

13-12-2022 17:35 Laatste update: 17:36
1

Volgens het Britse tabloid The Sun heerst gaat er een griepvirus rond in de Franse nationale ploeg. Dayot Upamecano en Adrien Rabiot zouden de voornaamste slachtoffers zijn. Zij verschenen dinsdag allebei niet op het trainingsveld.

En dat zou uiteraard een grote zorg zijn voor bondscoach Didier Deschamps, die woensdagavond met Les Bleus aantreedt in de halve finales van het WK. Om 20.00 uur is dan het verrassende Marokko de tegenstander. Upamecano heeft keelpijn en ook Rabiot zou zich alles behalve fit voelen. Ibrahima Konaté en Youssef Fofana mogen zich daardoor opmaken voor een mogelijke basisplaats. Zij werden allebei al opgesteld in de laatste groepswedstrijd tegen Tunesië, die met 1-0 werd verloren.

Frankrijk is op jacht om haar wereldtitel van 2018 te prolongeren. Dat doet het het hele toernooi al zonder de geblesseerde N'Golo Kanté, Paul Pogba en Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema. In de achtste finales was het met 3-1 te sterk voor Polen. Afgelopen zaterdag werd Engeland met 1-2 verslagen in de strijd om een plek bij de laatste vier.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!