Nieuws

Aboukhlal baalt van uitschakeling Oranje: 'Dat was een mooie finale geweest'

Aboukhlal baalt van uitschakeling Oranje: 'Dat was een mooie finale geweest'

13-12-2022 12:08

Zakaria Aboukhlal werkt met het Marokkaanse elftal toe naar de halve finale van het WK tegen Frankrijk. De aanvaller van Toulouse kijkt er enorm naar uit, maar baalt ook dat Oranje eruit ligt.

Marokko won dit WK al van België, Spanje én Portugal. Woensdag wacht het duel met Frankrijk. "Er zit altijd al vertrouwen in met dit team en deze trainer", aldus Aboukhlal tegenover de NOS. "Als je dat waarmaakt, ben je zelf natuurlijk ook echt blij. Het gaat gewoon iets te snel. Je staat nu in de halve finale van het WK met Marokko, dat is nog nooit gebeurd. Onbeschrijflijk. We zitten in een flow. We hebben nog maar een goal tegen gehad en dat was een eigen goal. Verder denk ik dat wij het beste verdedigende blok hebben van alle teams."

Aboukhlal voelt dat bondscoach Walid Regragui over een goede en gezellige groep kan beschikken. "Het is een heel goed team met heel goede spelers. Ik moet ook zeggen, die hele drie weken… Er is geen ruzie, iedereen is goed met elkaar en gunt het elkaar. We zijn echt een groep." Wel baalt de voormalig aanvaller van AZ van de uitschakeling van Oranje. "Jammer dat Nederland eruit vliegt, dat was een mooie finale geweest. Maar ik denk dat Nederland nog steeds feestviert, omdat Marokko doorgaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie