Nieuws

Regragui klaar met kritiek op spel: 'Het gaat er toch om dat je kansen krijgt?'

Regragui klaar met kritiek op spel: 'Het gaat er toch om dat je kansen krijgt?'

13-12-2022 10:58

De Marokkaanse bondsoach Walid Regragui is naar eigen zeggen klaar met de kritiek die zijn ploeg krijgt op het verdedigende spel. Hij zegt zijn tactiek juist af te stellen op de kwaliteiten van zijn spelers en sprak dinsdagochtend op de persconferentie.

Marokko staat in de halve finales van het WK en schakelde in aanloop daar naartoe al grote landen als België, Spanje en Portugal uit. Zij wisten alle drie geen enkele keer te scoren tegen De Leeuwen van de Atlas. Tegen de Portugezen had Marokko daarentegen slechts 27 procent van het balbezit. "En vooral Europese journalisten hebben daar veel kritiek op", aldus de succescoach. "Maar je krijgt toch geen prijs als je veel balbezit hebt? Het gaat er toch om dat je kansen krijgt?" 

Regragui bereikte met zijn team als eerste Afrikaanse land ooit de halve finales van het WK, een unieke prestatie. "Ploegen uit Afrika kregen vaak veel complimenten over het leuke spel dat ze speelden. Maar ze werden ook voor naïef versleten. Die tijd is wel voorbij. Wij zijn hier om te winnen. Ik houd ook van het spel dat Pep Guardiola met Manchester City speelt. Maar hij heeft wel spelers als Kevin de Bruyne en Bernardo Silva in zijn selectie zitten. En Frankrijk won hier in de kwartfinale van Engeland omdat ze effectief waren, niet omdat ze dominant of veel in balbezit waren."

Marokko treedt woensdagavond om 20.00 uur aan tegen de regerend wereldkampioen. Een plek in de finale staat dan op het spel. Regragui weet nog niet of aanvoerder Romain Saïss, die in de kwartfinale uitviel met een dijbeenblessure, dan inzetbaar is. Voor Noussair Mazraoui en Nayef Aguerd geldt dat hoogstwaarschijnlijk wel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie