Nieuws

Zaccheroni beschouwt Ziyech als 'Marokkaanse Griezmann': 'Van dezelfde waarde'

Zaccheroni beschouwt Ziyech als 'Marokkaanse Griezmann': 'Van dezelfde waarde'

13-12-2022 10:35

Oud-trainer Alberto Zaccheroni vindt dat Marokko terecht de halve finales van het WK heeft behaald. De Italiaan, die furore maakte als coach van onder meer AC Milan, Juventus en Internazionale, maakt deel uit van de technische commissie van de FIFA. Hij heeft lovende woorden voor Hakim Ziyech, die volgens hem mag worden bestempeld als 'de Marokkaanse Antoine Griezmann'.

Zaccheroni stelt dat Marokko zeker niet mag worden weggezet als een defensief counterploegje. "Marokko bouwt alles op een sterke defensieve tactiek, maar er zitten zoveel mooie aspecten aan hun spel dat je vanzelf de schoonheid erin ziet." Sofyan Amrabat is bijvoorbeeld de motor op het middenveld. "Rond Amrabat hebben ze een soort fort voor de achterste linie neergezet. Maar als ze de bal veroveren, komen ze er vaak op een prachtige manier uit."

De speler die daarbij vaak wordt gezocht, is uiteraard de creatieve Ziyech. In Qatar was hij al goed voor een goal en een assist. "Ze hebben met Ziyech iemand die het spel vanaf de zijkant vorm geeft. Hij is ook nog eens bereid om verdedigende meters te maken en zijn team te helpen. Maar Marokko staat niet met tien man op de zestienmeterlijn. Ze zijn meesters geworden in het vinden van ruimte als ze de bal veroveren. Antoine Griezmann bij Frankrijk is een superbegaafde voetballer, maar die offert zich dit WK helemaal op voor de ploeg en schuwt het werk niet. Dat geldt ook voor Ziyech. Hij is van dezelfde waarde."

Het Marokkaanse succes is dan ook niet uit de lucht komen vallen. De Leeuwen van de Atlas rekenden in de groepsfase immers al af met België en waren in de knock-outfase te sterk voor zowel Spanje als Portugal. Komende woensdag wacht in de halve finales de regerend wereldkampioen; Frankrijk. "Dit resultaat, de halve finale zie ze nu al hebben bereikt, is niet even toevallig bereikt. Het is volledig verdiend."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!