Transfernieuws

'Man United wil Lyon-back: Ten Hag pleit voor Dumfries, Frimpong ook alternatief'

'Man United wil Lyon-back: Ten Hag pleit voor Dumfries, Frimpong ook alternatief'

13-12-2022 09:23 Laatste update: 09:27

Manchester United is druk bezig met de zoektocht naar een rechtsback. Malo Gusto van Olympique Lyon is de belangrijkste gegadigde, maar ook Jeremie Frimpong en Denzel Dumfries zijn in beeld.

Het Manchester United van manager Erik ten Hag heeft momenteel met Diogo Dalot en Aaron Wan-Bissaka twee rechtsbacks in de selectie. Laatstgenoemde voldoet echter niet en mag in jaruari vertrekken. De Duitse tak van Sky meldt dat de negentienjarige Gusto in beeld is om de concurrentiestrijd aan te gaan met Dalot bij The Mancunians.

Mocht het aantrekken van Gusto niet lukken, dan komt Frimpong in beeld. De Nederlandse rechtsback van Bayer Leverkusen verdiende door zijn uitstekende prestaties een plek bij de WK-selectie van Oranje, maar kwam daar niet in actie. Frimpong heeft nog een contract tot medio 2025 in de Bundesliga, maar mikt komende zomer al op een volgende stap. Ten Hag zelf hoopt op de komst van Dumfries. De rechtsback van Internazionale staat bovenaan het verlanglijstje van de manager, maar de transfersom zou beduidend hoger uitvallen dan bij de andere twee backs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!