Nieuws

Jonge Van Persie-telg aan Marokko gelinkt: 'Geef rondleiding en hij is verkocht'

Jonge Van Persie-telg aan Marokko gelinkt: 'Geef rondleiding en hij is verkocht'

13-12-2022 08:54

Nordin Amrabat verwacht dat Marokkaanse talenten in de toekomst sneller voor een interlandcarrière bij Marokko. Dat laat de voetballer van AEK Athene weten tegenover het Algemeen Dagblad.

Marokko staat woensdag tegenover Frankrijk in de halve finale van het WK. "Als je even niet met een Marokkaanse bril naar de laatste vier kijkt, dan denk ik dat de kans dat Frankrijk doorgaat zo’n 60 procent is en Marokko 40 procent", aldus Amrabat. "De andere halvefinalisten zijn denk ik gelijkwaardig aan Marokko. Dus als ze Frankrijk kunnen verslaan, dan kun je wereldkampioen worden ook."

Door het succesverhaal van Marokko zullen talenten nog sneller voor de Marokkaanse ploeg kiezen volgens Amrabat. "Als de Marokkaanse bond met je in gesprek gaat en ze laten het trainingscomplex in Rabat zien, dan ben je verkocht. Daar heb je alles. Van geweldige velden tot schitterende kamers met zelfs verwarmde wc-brillen. Vaak werd gezegd dat er met Nederland of België meer kans was om ver te komen op een groot toernooi. Dat is nu ook niet meer per se zo."

Zo kan Shaqueel van Persie, de zoon van Robin van Persie, vanwege zijn Marokkaanse moeder voor Marokko kiezen. "Dat paspoort zal geen probleem zijn voor hem, maar hem overhalen voor ons te spelen kan wel lastig worden, hahaha. Als enige. Maar laat hem een interland van Marokko bijwonen en geef hem een rondleiding op het trainingscomplex en ook hij is verkocht, denk ik, hahaha."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!