Nieuws

Iraanse voetballer riskeert doodstraf, FIFPRO reageert: 'Shocked and disgusted'

Iraanse voetballer riskeert doodstraf, FIFPRO reageert: 'Shocked and disgusted'

12-12-2022 23:09
1

De FIFPRO heeft gechoqueerd gereageerd over de situatie van de Iraanse voetballer Amir Nasr-Azadani. De 26-jarige voetballer riskeert de doodstraf in Iran na het voeren van campagnes tegen het regime. 

Nasr-Azadani maakte zich de afgelopen weken hard voor de rechten van vrouwen en algemene vrijheden. Opstanden en andere campagnes worden hard neergeslagen in het regime van Iran en onlangs werden de eerste twee protesteerders al geëxecuteerd. 

De FIFPRO, de internationale vakbond voor professionele voetballers, heeft gereageerd op de straf die Nasr-Azadani boven het hoofd hangt. 'FIFPRO is misselijk en gechoqueerd na het horen dat Amir Nasr-Azadani mogelijk tot de doodstraf wordt veroordeeld na zijn campagnes voor vrouwenrechten en andere vrijheden. Wij staan in solidariteit met Amir en roepen op dat de aanklacht onmiddelijk vervalt', is te lezen in een statement. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!