Jong PSV wint in ijskoud Alkmaar en betreedt linker rijtje in de KKD

12-12-2022 21:13

Jong PSV heeft maandagavond een belangrijke overwinning geboekt op Jong AZ. In een doelpuntrijk duel wisten de Eindhovenaren aan het langste eind te trekken en daarmee is de ploeg terug te vinden in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie

In het begin van de wedstrijd gebeurde iets opmerkelijks: scheidsrechter Nick Smit liep een zweepslag op en kon niet meer verder. Vierde official Sven Spaan moest het fluitje overnemen en maakte daarmee zijn debuut in het betaalde voetbal als scheidsrechter. Een minuut nadat het spel weer verder ging, opende de pas zeventienjarige Isaac Babadi de score voor PSV. Daarmee komt de tiener in een illuster rijtje: alleen Steven Bergwijn en Justin Lonwijk wisten dit voor hun achttiende te doen.

Het was tien minuten later opnieuw Babadi die de score verdubbelde. Aan de kant van Jong AZ deed Yusuf Barasi op en werd de aansluitingstreffer gemaakt. Na een klein half uur stond de 1-3 op het bord door een kopal van Jason van Duiven. In de eerste helft viel ook nog een vijfde treffer. Barasi maakte zijn tweede en zorgde voor de 2-3.

In de tweede helft vielen geen doelpunten meer, waardoor Jong PSV een enorme spring maakt van plek vijftien naar plek tien. Jong AZ staat op de zevende plaats.