Gnabry grote uitblinker in ruime overwinning van winterkampioen Bayern

14-12-2021 20:46

Bayern München heeft dinsdagavond met 0-5 gewonnen bij VfB Stuttgart. De grote man bij Bayern was Serge Gnabry, die drie keer het net wist te vinden en ook nog twee assists gaf. De andere twee doelpunten kwamen op naam van wie anders dan Robert Lewandowski

Tijdens de eerste helft leek er nog niet zoveel aan de hand voor thuisploeg Stuttgart, dat aardig stand wist te houden. Vijf minuten voor rust werd de ban gebroken door Gnabry, die toen nog niet wist hoeveel beter het voor hem zou worden. In de 53ste minuut maakte hij zijn tweede, op aangeven van Thomas Müller.

Twintig minuten voor tijd raakte Stuttgart het even helemaal kwijt en incasseerde drie doelpunten in slechts vijf minuten tijd. De eerste twee werden gemaakt door topscorer Lewandowski, die alweer op achttien doelpunten uit zestien wedstrijd staat. Beide assists werden gegeven door man of the match Gnabry. Als kers op de taart maakte hij in de 74ste minuut zijn hattrick ook nog compleet.

Afgelopen weekend speelde Borussia Dortmund gelijk, waardoor Bayern uitliep na de overwinning op FSV Mainz 05. Momenteel staat Bayern al negen punten voor op de grote concurrent, al hebben ze wel een wedstrijd meer gespeeld. Dortmund neemt het woensdagavond om 20.30 uur op tegen SpVgg Greuther Fürth, dat stijf onderaan staat.