Nieuws

Ronaldo wil buitenlandse bondscoach bij Brazilië zien en noemt zijn favorieten

Ronaldo wil buitenlandse bondscoach bij Brazilië zien en noemt zijn favorieten

12-12-2022 20:42 Laatste update: 20:43

Ronaldo Nazário ziet na het vertrek van Tite het liefst een buitenlandse bondscoach aan de slag gaan bij Brazilië. De voetballegende heeft al enkele namen in zijn hoofd die geschikt zouden zijn voor de functie.

In gesprek met Globo verklapt El Fenomeno welke trainers hij het liefst als bondscoach van de Seleção aan het werk wil zien. "Er zijn veel geweldige namen die veel goed zouden doen. Ancelotti, Abel, van Palmeiras, Mourinho, van Roma... Het zijn ongelooflijke namen. Allemaal met contracten. Ik weet niet wat het CBF (de Braziliaanse voetbalbond, red.) gaat doen, maar ik zou een buitenlandse naam zeker steunen."

Wat Ronaldo betreft is het tijd voor verandering bij De Goddelijke Kanaries. "Sinds 2002 heeft het nationale team niets gewonnen, het is het juiste moment om risico's te nemen, te innoveren en iets nieuws op het nationale toneel te brengen. Ik zie wat dat betreft geen probleem. Logischerwijs hebben we grote namen in Brazilië. Maar het is een beslissing die het CBF zal moeten nemen. Ik kijk uit naar die naam", besluit de oud-voetballer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!