Nieuws

Kahn leed aan depressie na WK: 'Ik voelde toen altijd wel een symptoom'

Kahn leed aan depressie na WK: 'Ik voelde toen altijd wel een symptoom'

12-12-2022 20:28

Oliver Kahn heeft maandag een boekje opengedaan over de depressie waar hij twintig jaar geleden aan leed. Op sommige dagen kon de oud-doelman niet zelfstandig de trap opkomen.

In gesprek met het Duitse Tagesspiegel spreekt Kahn over depressie. De algemeen directeur van Bayern München wil de ziekte graag destigmatiseren. In 2002 wist Kahn een schot op het WK, in de finale tegen Brazilië, niet te keren en dat leidde tot een doelpunt. Het veranderde de doelman. "Het mag in geen geval openbaar worden", was destijds de regel, aldus Kahn.

Kahn stond aan de verliezende kant van de Champions League-finale in 1999 en verloor ook een WK-finale. "Ik voelde altijd een symptoom, deze burn-out, het kostte allemaal veel kracht", geeft de Duitser toe. De oud-doelman zocht professionele hulp en werd daardoor rustiger. 

Bayern München werd het afgelopen Champions League-seizoen uitgeschakeld door Villarreal CF en de baas van de club was daar bijzonder rustig onder. "Toen we in de Champions League werden uitgeschakeld door Villarreal, bleef ik kalm. Dat valt niet altijd in goede aarde", stelt Kahn, die professionele hulp aanbeveelt bij mensen die ook aan dergelijke symptomen lijden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!