Nieuws

Bijzondere foto: Giroud en bondscoach Marokko blijken elkaar al jaren te kennen

Bijzondere foto: Giroud en bondscoach Marokko blijken elkaar al jaren te kennen

12-12-2022 19:43
1

In aanloop naar de halve finale van het WK tussen Frankrijk en Marokko is er een bijzondere foto opgedoken. Olivier Giroud is op de foto duellerend te zien met Walid Regragui tijdens hun gezamelijke periode bij Grenoble

Giroud werd door Grenoble opgeleid en maakte in 2007 de overstap van de jeugd naar het eerste elftal. Daarna werkte de spits zich via FC Istres, Tours FC en Montpellier op naar de top, waar de inmiddels 36-jarige aanvaller bij Arsenal, Chelsea en AC Milan een glansrijke carrière kende en kent. Bovendien is Giroud inmiddels de topscorer allertijden van het Franse nationale elftal. De spits passeerde dit WK Thierry Henry en heeft er inmiddels 53 gescoord voor Les Bleus.

Marokko-bondscoach Walid Regragui kende een beduidend minder succesvolle voetbalcarrière. De Marokkaan speelde voor achtereenvolgens RC Paris, Toulouse, AC Ajaccio, Racing Santander, Dijon, om vervolgens in 2007 bij Grenoble neer te strijken. Daar kwam de coach dus de toen piepjonge Giroud tegen.

Woensdag staan Giroud en Regragui om 20.00 uur tegenover elkaar in de halve finale van het WK in Qatar. Frankrijk neemt het dan op tegen Marokko.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!