Barcelona weet ook van Boca Juniors niet te winnen, Dani Alves maakt rentree

14-12-2021 20:28

FC Barcelona heeft de wedstrijd om de Maradona Cup tegen Boca Juniors dinsdagavond na strafschoppen verloren. De stand was na negentig minuten voetballen 1-1, waarna er direct strafschoppen werden genomen. Na twee missers van Barça maakte de Argentijnse club het af.

De wedstrijd werd gespeeld in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. De wedstrijd om de Maradona Cup is een initiatief van Boca Juniors en Barcelona om de overleden Diego Maradona te eren.

De meest opvallende naam in de basis bij Barcelona was Dani Alves. De 38-jarige Braziliaan maakte zijn rentree bij de club waar hij tussen 2008 en 2016 actief was. Alves mag pas na 1 januari weer officiële wedstrijden spelen in het eerste van Barça. Frenkie de Jong en Luuk de Jong kwamen niet in actie in Riyad. Sergiño Dest werd wel in de basis gezet door Xavi.

Barcelona kwam na vijftig minuten spelen op voorsprong via de 22-jarige Ferran Jutlgà Blanc, die normaal gesproken vooral bij Barcelona B in actie komt. Dertien minuten voor tijd maakte Boca gelijk via invaller Exequiel Zeballos. Na negentig minuten spelen was de stand nog gelijk en werd er direct overgegaan op strafschoppen. Ondanks een benutte penalty van Alves, wist Barça de wedstrijd niet winnend af te sluiten. De 23-jarige Mattheus Pereira en de 22-jarige Guilem Serrano Jaime misten allebei een strafschop, terwijl alle spelers van Boca het net wisten te vinden.