Opinie

Flinke uithaal naar Southgate: 'Kan niet geloven dat hij nog niet is opgestapt'

Flinke uithaal naar Southgate: 'Kan niet geloven dat hij nog niet is opgestapt'

12-12-2022 15:59

De FA hoopt nog altijd dat Gareth Southgate aanblijft als bondscoach van Engelan, maar die mening is voormalig enfant terrible Joey Barton niet toebedeeld. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de keuzeheer nog het vertrouwen geniet na de uitschakeling op het WK.

De oud-voetballer trekt fel van leer op Twitter. 'Ik kan niet geloven dat Southgate nog niet is opgestapt', schrijft hij op zijn persoonlijke pagina. 'Dat zijn nu twee WK's en een thuis-EK dat we kunnen en moeten hadden winnen.'

Engeland werd uitgeschakeld door regerend WK-titelhouder Frankrijk door een 2-1 nederlaag. Daarmee is het tijdperk Southgate wat betreft Barton ten einde gekomen. 'Stop met het belonen van mislukkingen. Hij moet weg. Het is tijd om iemand aan te nemen die wél kan winnen.'

Sinds 2016 staat Southgate als bondscoach voor de groep bij Engeland. Na afloop van de nederlaag tegen Frankrijk vertelde hij na te zullen denken over zijn positie. The Telegraph meldde eerder op de maandag dat er drie kandidaten in beeld zijn als potentiële opvolger voor Southgate: Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino en Brendan Rodgers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!