Opinie

Van Hooijdonk geeft Koeman advies over Oranje-duo: 'Denk dat het einde nabij is'

Van Hooijdonk geeft Koeman advies over Oranje-duo: 'Denk dat het einde nabij is'

12-12-2022 14:42
2

Als het aan Pierre van Hooijdonk zou liggen zijn de dagen van Daley Blind en Davy Klaassen geteld bij het Nederlands elftal. Volgens de analist hoeft bondscoach Ronaldo Koeman geen beroep meer te doen op het tweetal.

Hoewel Blind alle WK-wedstrijden als basisspeler begon en Klaassen met één goal en twee assists toch een aardig rendement had, ziet Van Hooijdonk geen toekomst meer voor de Ajacieden. "Ik denk dat Blind en Klaassen spelers zijn waar je onderhand wel andere spelers voor kunt gaan oproepen", aldus de analist tijdens NOS Studio WK 22.

Volgens Van Hooijdonk zijn er andere spelers die de erfenis van Blind (99 interlands) en Klaassen (39 interlands) op kunnen vangen. "Tyrell Malacia zit erachter en Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor en Xavi Simons zijn middenvelders, dus ik denk dat voor hen (Blind en Klaassen, red.) het einde nabij is", aldus de voormalig topspits, die het doorselecteren daar bij wil laten. "Er zijn er niet zo veel die op een dusdanige leeftijd zitten dat er doorgeselecteerd moet worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie