Nieuws

'Braziliaanse bond denkt aan naam van formaat als nieuwe bondscoach van Seleção'

'Braziliaanse bond denkt aan naam van formaat als nieuwe bondscoach van Seleção'

12-12-2022 12:49

De zoektocht naar een nieuwe Braziliaanse bondscoach is in volle gang na het stoppen van Tite. De Braziliaans bond wil maar wat graag een grote naam aan de groep verbinden, wat wel eens Carlo Ancelotti zou kunnen worden.

Dat meldt het Braziliaanse UOL. Ancelotti ligt nog tot de zomer van 2024 vast in Madrid en is al eerder in verband gebracht met de baan als bondscoach van de Seleção. Daar zei hij destijds voor open te staan, maar wel pas wanneer het voetbalseizoen voorbij is.

Naast Ancelotti zou ook Pep Guardiola zijn benaderd om de Brazilianen onder zijn hoede te nemen. De Spaanse oefenmeester verlengde pas zijn contract bij Manchester City en sloeg het aanbod dan ook af. Zijn missie in Engeland is nog niet voltooid: het winnen van de Champions League.

Mocht Brazilië Ancelotti willen overtuigen, dan moet het van hele goede huize komen. De Italiaan was stellig na het winnen van de Champions League. "Ik beëindig mijn carrière bij Real Madrid", klonk het destijds.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!