Nieuws

'Drie opvolgers al in beeld voor Southgate: onder meer Tuchel op lijst FA'

'Drie opvolgers al in beeld voor Southgate: onder meer Tuchel op lijst FA'

12-12-2022 11:07 Laatste update: 11:09

Het is nog niet duidelijk of Gareth Soutghate aablijft bij Engeland na de uitschakeling op het WK tegen Frankrijk. Volgens The Telegraph sorteert de FA voor op het vertrek van de bondscoach en zijn er onder meer twee grote namen in beeld als opvolger: Mauricio Pochettino en Thomas Tuchel.

Daarnaast wordt ook Brendan Rodgers door het dagblad bestempeld als potentiële opvolger van Southgate. Na afloop van de teleurstellend verlopen kwartfinale tegen Frankrijk (2-1) gaf de huidige keuzeheer van The Three Lions aan zijn positie te gaan evalueren. De FA is echter 'wanhopig' om Southgate te overtuigen om aan te blijven tot december 2024, wanneer zijn contract afloopt.

Naast het drietal komt bij een afscheid van de bondscoach die al sinds 2016 aan het roer staat bij Engeland ook zijn huidige assistent-trainer Steve Holland in beeld. Momenteel zijn Tuchel en Pochettino clubloos na hun ontslag bij respectievelijk Chelsea en Paris Saint-Germain.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!