Transfernieuws

'Kudus heeft clubs voor het uitkiezen in Engeland, Frankrijk én Duitsland'

'Kudus heeft clubs voor het uitkiezen in Engeland, Frankrijk én Duitsland'

12-12-2022 10:37 Laatste update: 10:40
0

Mohammed Kudus heeft volgens The Athletic aangegeven Ajax in de winterstop te willen verlaten. De Ghanese spelverdeler blonk uit op het WK namens The Black Stars en denkt klaar te zijn voor een stap hogerop. De Amsterdammers staan niet te trappelen om de uitblinker van de eerste seizoenshelft zomaar te laten gaan.

Door zijn prestaties (twee doelpunten en één assist) in de groepsfase staat de linkspoot er goed op in de Europese top: volgens informatie van het Britse voetbalplatform heeft Kudus de clubs voor het uitkiezen. Er zou interesse voor hem bestaan vanuit de Premier League, de Bundesliga en de Ligue 1.

Met zijn management zou Kudus al overleg hebben gehad om een eventuele overgang te bespreken. Ajax hanteert naar verluidt een vraagprijs rond de veertig miljoen euro. Everton, Liverpool en Borussia Dortmund zouden tot de geïnteresseerde clubs behoren. Eddie Howe van Newcaslte United heeft daarnaast aangegeven graag een nieuwe middenvelder te verwelkomen. Volgens 90Min staat Kudus ook bij The Magpies op de radar.

De Franse geïnteresseerde clubs - vooralsnog onduidelijk welke teams het betreft - zouden de Ghanees international willen huren. Met Ajax hervat Kudus op 8 januari de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd bij NEC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie