Transfernieuws

VI: Ajax-interesse in Noppert, technisch Heerenveen-manager 'weet hoe het werkt'

VI: Ajax-interesse in Noppert, technisch Heerenveen-manager 'weet hoe het werkt'

12-12-2022 09:22
11

SC Heerenveen weet nog niets van de interesse van Ajax in Andries Noppert. Volgens Voetbal International klopt het echter wel dat de Amsterdammers aan de Oranje-doelman denken.

De Telegraaf pakte maandagochtend uit met het nieuws dat Ajax overtuigd is om Andries Noppert te contracteren. Volgens VI oriënteren de Amsterdammers zich inderdaad op de positie van een nieuwe doelman, waar de Fries een optie voor is. Noppert ligt nog tot medio 2024 vast in Friesland.

Dat de interesse van Ajax daar is, is één, maar dat het zich nog moet melden is een tweede. "Andries heeft zichzelf natuurlijk op een hele positieve manier laten zien", aldus technisch manager Ferry de Haan tegenover VI. "Maar tot op heden heeft zich nog geen club officieel bij ons gemeld voor hem. Toch weet ik hoe het werkt, Andries staat er goed op, en we wachten wel af wat er komen gaat."

Dat Ajax bij Noppert uitkomt, is niet vreemd. De landskampioen heeft met Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) twee doelmannen in de selectie die een aflopend contract hebben. Jay Gorter is nummer drie in de selectie. De 22-jarige doelman staat echter op de nominatie om verhuurd te worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!