Breaking news

'Ajax zet WK-verrassing Noppert 'hoog op de lijst' en wil in de winter toeslaan'

'Ajax zet WK-verrassing Noppert 'hoog op de lijst' en wil in de winter toeslaan'

12-12-2022 07:59 Laatste update: 10:03
2

Andries Noppert zou wel eens de nieuwe keeper van Ajax kunnen worden. De Fries staat volgens De Telegraaf 'hoog op de lijst' in Amsterdam.

Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek verbaasden vriend en vijand door Noppert voor het WK in Qatar te selecteren. De doelman van SC Heerenveen werd zelfs gebombardeerd tot eerste doelman op het WK, maar kon niet voorkomen dat Oranje werd uitgeschakeld na strafschoppen tegen Argentinië.

Wel keepte Noppert verder een goed WK, waardoor hij zich in de kijker heeft gespeeld op een hoger podium dan dat in Friesland. Zo zou Ajax er nu aan denken om de Fries te contracteren. De Amsterdammers zouden deze winter wel eens toe kunnen slaan. Volgens De Telegraaf is er ook concurrentie uit de Premier League en Serie A.

Dat betekent dat de dagen van Remko Pasveer als eerste doelman van Ajax wel eens geteld zouden kunnen zijn. De doelman – die ook mee was met Oranje naar het WK – was alleen in de Eredivisie al goed voor zeventien tegendoelpunten. Mocht Noppert de overstap maken, dan zou Jay Gorter wel eens de omgekeerde weg kunnen bewandelen. Heerenveen lijkt dan de beste papieren te hebben om het talent te huren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s