Nieuws

Commotie in Engeland door uitspraak van commentator: 'We hadden Lineker nodig'

Commotie in Engeland door uitspraak van commentator: 'We hadden Lineker nodig'

11-12-2022 19:40
1

Sam Matterface, commentator bij ITV, heeft zich in Engeland bepaald niet populair gemaakt na een gewaagde uitspraak. Harry Kane miste zijn tweede strafschop tegen Frankrijk en dat zorgde voor een pijnlijke vergelijking bij de commentator. 

De 44-jarige journalist besteedde maar weinig woorden aan de gemiste strafschop van Kane. "We hadden Gary Lineker nodig, maar we krijgen Chris Waddle", zei Matterface op cynische toon. Gary Lineker en Chris Waddle speelden voor Engeland op het WK in 1990. Tijdens de strafschoppenreeks schoot Lineker raak, maar schoot Waddle hoog over. Door de gemiste strafschop werd Engeland destijds uitgeschakeld in de halve finale tegen West-Duitsland.

De kreet van Matterface wordt in Engeland slecht ontvangen. Op sociale media laten mensen van zich horen. "We hadden Clive Tyldesley nodig, maar kregen Sam Matterface", stelt een gebruiker op Twitter. "Wat een slechte verliezer, misschien wel de slechtste zin ooit", reageert een ander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!